Zanzibar, ostrov mnoha vůní a barev, s vyhlášenou exotickou kuchyní. Po celém ostrově je znát vliv indo-arabské kultury, která poznamenala i místní jídelníček. Souostroví Zanzibar (ostrovy Zanzibar a Pemba) je od nepaměti spojováno s produkcí koření, což dokazuje všudypřítomná vůně nejen hřebíčku.
Další z mnoha koření je vanilka, muškátový oříšek - domorodci hojně užíván jako přírodní afrodiziakum, zázvor, koriandr, kardamon - zde se často přidává do kávy, kari, skořice, různé druhy pepře.
Nenechte si ujít vyhlášenou Spice tour - exkurzi za kořením i ovocem. V záplavě odlišných vůní si přijdou na své i chuťové pohárky.
Mezi zajímavosti ostrova patří také stará tržnice v Kamenném Městě. Pro silnější žaludky stojí za návštěvu rybí trh a masna. Pro méně zdatné, prostory s ovocem, zeleninou a kořením. Při průjezdu ostrovem spatříte mohutné svědky dávnověku - baobaby i bougenvilie, lontarové a senegalské palmy, kapoky. Dle sezóny, se setkáte s více či méně známými druhy ovoce a zeleniny.
Náš tip jak připravit předkrm z čerstvé langusty, třeba na Silvestrovskou oslavu:
1 čerstvá langusta
4 stroužky česneku
olivový olej
špetka červené papriky "PIMENTO"
salátový list na zdobení
Do osolené vody vložíme celou langustu a necháme cca 5 minut povařit (krásně nám zčervená), potom vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím si na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje do kterého přidáme na jemno nasekaný česnek, lehce orestujeme , zaprášíme paprikou a odstavíme. Poté vyloupneme maso z ocasní části langusty,opatrně vyjmeme střívko. Maso nakrájené na tenké plátky servírujeme na talíři se zeleným listem salátu a přelijeme česnekovou zálivkou. Podáváme s pečivem a lehkým bílým vínem.
Dobrou chuť přeje kolektiv Livingstone
Související zájezdy
To nejlepší z Afriky!
+ další 1 termín 24 dní
Bez výstupu na Mt. Keňu
+ další 1 termín 19 dní
S výstupem na Mt. Keňu
+ další 1 termín 18 dní
Bez výstupu na Mt. Keňu
+ další 1 termín 13 dní